četrtek, 11. april 2013

IZLET NA PIRAMIDO



Planinsko društvo Fram prireja

za najmlajše – cici planince izlet na
 Piramido 
 v soboto, 20. 4. 2013

Pomlad je končno prišla v naše kraje. Prinesla nam je težko pričakovano sonce in toploto, zato je prav, da se podamo na kratek sprehod v naravo.
Za naš cilj smo si izbrali PIRAMIDO, ki se s 386 metri dviga nad mestom Maribor in nad mestnim parkom. Na vrhu je nekoč stal mariborski grad, o čemer pričajo tudi ostanki, ki so jih delno že raziskali. Ob lepem vremenu se nam z vrha ponuja čudovit razgled na mesto, Pohorje, na dravsko polje …
Proti vrhu se bomo podali po zahodni poti, sestopili pa bomo po južnih pobočjih, ki nam bodo ponujala lep pogled na mesto.

Po končanem pohodu na Piramido, vam priporočam, da si vzamete še nekaj časa za sprehod okoli treh ribnikov in po mestnem parku.
Lahko pa čas izkoristite tudi za obisk Akvarija-terarija v mestnem parku, vendar moramo obisk najaviti, saj je sicer med 12. in 14. uro zaprt. Vstopnina za Akvarij-terarij za skupine nad 10 obiskovalcev znaša 3,20 za odrasle in 2,60 za otroke. V kolikor bi se odločili za obisk Akvarija-terarija morate to sporočiti vzgojiteljici, da se dogovorimo za odprtje.


PREVOZ: z lastnimi avtomobili do izhodišča
ZBIRALIŠČE: pri gostilni "Pri treh ribnikih" v Mariboru ob 10. uri
POVRATEK: ob 12. uri nazaj na parkirišče
HOJA: 1,5 ure zmerne hoje
HRANA: iz nahrbtnika, možnost okrepčila v gostilni
OPREMA: oblačila in obutev primerna letnemu času ter vremenskim razmeram na dan izleta
VODNIK: Jože Bobovnik
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Jože  051-664-730 in pri učiteljici Carmen

Pridite! Skupaj bomo preživeli prijeten dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar