sreda, 27. junij 2012

2. TEK OB DRAVI Z ANO IN KATARINO

Organizatorji so zapisali: 

Drava je voda, voda je vir življenja. Z reko živim. Zberimo se ob njenih nabrežjih in uživajmo ob njeni energiji in lepoti. 


2. Tek ob Dravi je tekaško rekreativna prireditev, namenjena aktivaciji široke športno – rekreativne ciljne skupine na temelju zdravega načina življenja in spoštljivega odnosa do narave. Prav slednje daje prireditvi posebno pozornost saj se sporočilnost prireditve ujema z izbrano traso, ki poteka v sožitju z reko Dravo in njenimi nabrežji in se prične ter konča na Mariborskem otoku. 




Prireditev zajema dva rekreativna teka na 5km in 10km ter dva otroška teka na 200m in 400m. Kot dodatna popestritev je bila  gotovo možnost vseh tekmovalcev, da odprejo kopalno sezono na kopališču Mariborski otok.


V nedeljo, 17.6.2012, ko je termometer pokazal 34 stopinj Celzija, sta se učenki naše šole Ana Kustec in Katarina Rozman odločili, da bosta pretekli 5 km. Ker je za kaj takega potrebna še kako močna volja, sta bili dekleti toliko bolj odločeni, da jima uspe ... In jima tudi je!!! V skrajno težkih pogojih sta uspeli preteči 5 km dolg tek ob Dravi.



Čestitamo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar