sreda, 23. maj 2018

ŠPORT ŠPAS V PREPOLJAH


V četrtek, 10. maja 2018, smo na igriščih ŠD Prepolje izpeljali eno množičnejših prireditev medgeneracijskega druženja v Staršah, imenovano Šport špas. Organizirali smo ga že četrto leto. Na enem mestu smo tako združili ljudi različnih generacij – otroke, starše, stare starše, strice, tete, bratrance, sestrične …






Prireditev se je začela s kratkim kulturnim programom, sledil je govor ravnatelja in župana, ogrevalni del s plesno skupino Vibe, nato pa pohod za vse udeležence (krajši in daljši).

Ob povratku iz pohoda, so imeli učenci na voljo različne športne igre (košarka, nogomet, med dvema ognjema, rokomet na travi, štafetne igre, poligon, borilne veščine, pikado, skoki na trampolinu (Zdrav življenjski slog),  ustvarjalne delavnice, klekljanje, merjenje krvnega pritiska, šivanje ...



Predstavila so se lokalna društva:

Društvo prijateljev mladine Občine Starše je delilo bonbone, jabolka, kekse ..., društvo Ajda je poskrbelo za šivanje, KUD Urška Prepolje za ustvarjalne delavnice, Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje  za merjenje pritiska, PGD Prepolje  se je predstavilo z gasilskim vozilom in gasilskimi igrami z "brentačami",  Trnički trni so pekli »šmorn« za vse udeležence (jajca je donirala kmetija Bandur), predstavilo se je PD Fram, Društvo upokojencev Marjeta in klekljarice gospe Jane Dobnik.

Ker smo Eko šola, je vsak udeleženec kot simbolično vstopnino na dogodek prinesel 1 kg papirja. Pridružili smo se akciji Dinosa "Star papir zbiram, prijatelja podpiram".



To leto se je prireditve udeležilo 564 udeležencev. Od tega je bilo 292 učencev in 272 ostalih udeležencev.

Te številke so zgovoren dokaz, da so otroci radi v naravi, da se radi gibajo in družijo med seboj, pa naj gre za šport ali za kakšno drugo dejavnost.



Ob 12. uri je bil vrhunec prireditve, in sicer z razglasitvijo najmlajšega in najstarejšega udeleženca ter razglasitev najštevilčnejše družine.

Tako je bila najmlajša udeleženka Šport špasa 2018 iz  POŠ Marjeta Mia, stara 6 mesecev, najmlajša udeleženka OŠ Starše pa Daja, stara komaj 6 tednov.

Priznanje za najštevilčnejšo družino je dobila družina Lončarič iz Trnič, prireditve se je namreč udeležilo 7 članov.



Rada bi se zahvalila vsem društvom in posameznikom, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi te prireditve. Zahvala tudi Športnemu društvu Prepolje za prostor in Občini Starše za stojnice in komplete klopi in miz.










Ni komentarjev:

Objavite komentar