ponedeljek, 9. april 2018

IZLET NA PEČKE

Planinsko društvo Fram prireja  v soboto, 14. aprila 2018,  izlet na  PEČKE.  

Izlet je namenjen osnovnošolskim otrokom, pridružite pa se nam lahko tudi drugi. Kljub bližini izhodišča je avtobusni prevoz, da se ga lahko udeležijo mladi planinci brez spremstva staršev. Avtobus nas bo predvidoma zapeljal do manjšega parkirišča pod Meranovim. Tu se nam lahko pridružite tudi tisti, ki bi šli s svojimi avtomobili. Odhod s parkirišča je okrog 8.30. Iz Meranovega se odpira lep razgled proti Mariboru in na obronke Pohorja. Prvi del poti nas vodi po gozdni cesti mimo Andrejevega čebelnjaka in naprej po gozdnem kolovozu. Čez brv ob mogočnih skalah prečimo potok in nato po gozdu do jase, kjer je dom na Pečkah.  Na Pečke bomo prispeli predvidoma po dveh urah lahke hoje. Na Pečkah bo čas za malico in igranje. Odprta bo tudi koča, kjer bo možno kupiti pijačo in hrano. Do avtobusa se bomo vrnili po isti poti.    Pečke (715 m) so lahko dostopen vrh, ki se nahaja severno od glavnega grebena Pohorja. Razgled je zaradi dreves omejen, lepo pa se vidi del Maribora in Kozjaka, ob lepem vremenu tudi Koralpe v Avstriji. Na vrhu je lovska koča z mizami, klopmi in igrali za otroke. 

Vir. http://www.hribi.net/slika.asp?gora=12715

PREVOZ: avtobus
ZBIRALIŠČE: 7.50 izpred PD Fram (pri gasilskem domu); 8.00 izpred OŠ Hoče    (bodite na zbirališču vsaj 5 minut pred odhodom)
POVRATEK: približno ob 13.30 pred OŠ Hoče;  ob 13.40 v Fram (pri gasilskem domu)
HOJA: približno 3 ure
STROŠKI: 5 € na osebo, plačate mentorjem ob prijavi v šoli
HRANA: iz nahrbtnika ali v domu na Pečkah
OPREMA: primerna obleka in obutev  glede na vremenske razmere na dan izleta. 
VODNIKA: Vlasta Bobovnik, Dragica Jus
PRIJAVE: do zasedbe avtobusa ali do srede, 11. 4., pri mentorjih na šoli ali pri vodnikih 

V primeru napovedanega dežja izlet odpade. O morebitni odpovedi izleta bomo obvestili prijavljene na šolah, druge pa po el. pošti v petek popoldne.    

Pridite! Skupaj bomo preživeli prijeten dan

Ni komentarjev:

Objavite komentar