ponedeljek, 30. januar 2017

1. ZIMSKI PLANINSKI TABOR

Mladinski odsek PD Fram vabi na 1. ZIMSKI PLANINSKI TABOR - ZELENICA 2017, ki bo potekal med 18. in 21. februarjem.

 Po uspešno izpeljanih že 19. poletnih planinskih taborih smo se v PD Fram odločili, da pričnemo tudi z organizacijo zimskih planinskih taborov. Zimske tabore bomo organizirali v času zimskih počitnic v različnih planinskih kočah, ki nam bodo nudile toplo zavetje. Tabori so namenjeni otrokom in mladostnikom starim med 10 in 18 let.


Za lokacijo 1. zimskega planinskega tabora smo si izbrali Planinski dom na Zelenici. Dom leži na nadmorski višini 1536 m med severnim ostenjem Begunjščice in južnim pobočjem grebena Na Možeh. Dom je pozimi še posebej priljubljen, saj ponuja številne možnosti različno težavnih vzponov. V zadnjih letih je PD Tržič dom popolnoma prenovilo, dodali so tudi moderno opremljeno učilnico. Zaradi vsega naštetega je idealna izbira za različne tabore in tečaje.

 Na taboru bomo dali poudarek pridobivanju znanj, ki jih od nas v gorah zahtevajo zimske razmere. Tako se bomo naučili pravilnega načina hoje po snegu, se seznanili z nevarnostmi v gorah pozimi, se preizkusili v iskanju zasutega v snežnem plazu s plazovno žolno in sondo, izdelali prerez snežne odeje, zgradili snežni bivak … Načrtujemo tudi en daljši in en krajši izlet. Svetel del dneva bomo torej večinoma preživeli na snegu, večere pa bomo namenili predavanjem ali družabnim aktivnostim. Zagotovo pa se bo našlo tudi kaj časa za kepanje in ostale snežne radosti.

 
V Planinskem domu na Zelenici nam poleg spanja nudijo tudi tri glavne obroke dnevno, vedno nam je na voljo tudi sadje in čaj. Poleg tega je v ceno zimskega tabora vključen tudi organiziran prevoz na tabor, zavarovanje udeležencev, prevoz opreme do koče s snežnimi sanmi in ostali stroški povezani s pripravo in izvedbo tabora.

Tabor bo potekal pod vodstvom izkušenih vodnikov PD Fram.

Rok prijav: 10. 2. 2017, oz. do zasedbe prostih mest

Pogoj za udeležbo je plačana članarina za leto 2017 in starost nad 10 let!

Podrobnejše informacije o potrebni opremi in programu zimovanja boste prejeli po sprejeti prijavi. Potrebno tehnično opremo bomo zagotovili na društvu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar