sreda, 8. oktober 2014

IGRIVA KOŠARKA - TEDEN OTROKA

V četrtek, 9. oktobra 2014, bomo v telovadnici OŠ Starše v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije izvedli projekt Igrive košarke.



Tudi Lipko bo tam!

Kaj moraš vedeti o igrivi košarki?

Igriva košarka je namenjena dečkom in deklicam starosti od 4 do 9 let. Pri igrivi košarki je igra odraslih prirejena potrebam in značilnostim otrok. Načelo igre je razmeroma preprosto: otroci naj igrajo košarko, ki ustreza stopnji njihovega telesnega in duševnega razvoja. Igro odraslih jim zato prilagodimo.
Namen igrive košarke je torej, da otroci različnih stopenj znanja in sposobnosti uživajo in se zabavajo. Tako bodo lahko pozitivne izkušnje nadgradili tudi v “veliki” košarki.
Košarka se igra z veliko in težjo žogo in na koše, ki so za večino otrok previsoki. Pri igrivi košarki uporabljamo manjšo in lažjo žogo ter nižje koše. Košarka ima številna tehnična pravila, v igrivi košarki pa je njihovo število kar najbolj okrnjeno.
Natančnejša pravila igrive košarke se uvajajo postopoma, in sicer skladno z otrokovim napredkom in razumevanjem igre.

Prirejena in preprosta pravila naj bi otrokom pri igri pomagala in jim hkrati dopuščala izražanje lastne ustvarjalnosti za reševanje določenih situacij v igri.

Pridruži se tudi ti!


Ni komentarjev:

Objavite komentar