sreda, 16. november 2011

ROKOMETAŠICE NEODLOČENO Z RAČAMI

V sredo, 16.11.2011, je potekalo v OŠ Rače obmariborsko šolsko prvenstvo za starejše deklice (letnik 1997 in mlajše).


1. tekma : OŠ Rače : OŠ Starše 14 : 14
Za OŠ Starše so igrale: Lukan Anja - vratar, Gorinšek Veronika, Kokot Urška, Kirbiš Petra 3, Furek Kaja, Brezner Sabina, Žunkovič Maruška, Kirbiš Maša 3, Zel Rebeka 4, Petrovič Kaja 2, Petek Brina in Pesek Sara 2.
Za OŠ Rače so igrale: Kerhe Valerija - vratar, Šibila Klara 4, Vračko Tippy 2, Suk Patricija, Hraš Mojca 4, German Nika, Finžgar Anja 2, Kolednik Nina - vratar, Otič Klementina 2 in Kenda Nika.

2. tekma: OŠ Starše : OŠ Duplek 23 : 5

Za OŠ Starše so igrale: Lukan Anja - vratar, Gorinšek Veronika 1, Kokot Urška 1, Kirbiš Petra 2, Furek Kaja 1, Brezner Sabina 1, Žunkovič Maruška 1, Kirbiš Maša 7, Zel Rebeka 3, Petrovič Kaja 5, Petek Brina in Pesek Sara 2.

Končni vrstni red je bil (zaradi razlike v golih z OŠ Duplek):

1. OŠ Rače,
2. OŠ Starše in
3. OŠ Duplek.

Ekipa OŠ Starše je uvrstila na področno prvenstvo.

Pa še prispevki naših novinark ....

16.11.2011 je potekalo obmariborsko prvenstvo v rokometu na osnovni soli Race.
Nasa ekipa je odsla v Race z velikim adrenalinom ter borbenostjo, ki se je pokazala ze prvo tekmo, ki je bila proti domacinkam - OS Race. Tekma je bila od prve minute do zadnje zelo napeta. Polcas se je koncal 9:5 v prid domacinkam. Vendar se je v drugem polcasu vse spremenilo v zelo kratkem casu. Starsanke so jih dohitele in nankrat je bil rezultat neodlocen. Ko je ura zapiskala konec tekme je bil rezultat 14:13. Vendar so Starse se imele strel preko bloka iz 9 metrov. Streljat ga je sla Rebeka Zel in ga je zadela. Tako se je tekma koncala z izidom 14:14.


 Naslednja tekma je bila odlocilna in cilji so bili jasni: dati cim vec golov in jih dobiti cim manj. Tekma je bila proti Dupleku in se koncala s izidom 25:5 za OS Starse. Po tej tekmi smo lahko samo cakale kdaj bomo dobile klic iz Rac, koliko so z njimi igrale in. Kaj kmalu zmo zvedle, da so domacinke dale 25 golov ter dobile 3 gole.
Koncni vrstni red je bil : 1. mesto OS Race, 2. mesto OS Starse 3. mesto, OS Duplek

Cestitke igralkam za borbenost in igro ter vso sreco na podrocnem tekmovanju!

Mojca G.



V sredo, 16.11.2011, je na OŠ Rače potekalo obmariborsko šolsko prvenstvo za starejše deklice. Na tekmo smo odšle polne pričakovanj. Najprej je bila tekma med OŠ Rače in OŠ Starše. Rezultat je bil izenačen, česar nobena ekipa ni pričakovala. Naslednjo tekmo je naša ekipa igrala z ekipo OŠ Duplek. Rezultat je bil 23:5. Učenke OŠ Duplek rokometa ne trenirajo, so pa se borile po najboljših močeh. Zadnja tekma je bila OŠ Rače proti OŠ Duplek. Pričakovano je zmagala OŠ Rače. Domov smo odhajale vesele, ker smo remizirale z Račami. Na koncu smo se uvrstile na 2. mesto, saj je OŠ Rače rešila boljša razlika v golih.

Urška Kokot

Ni komentarjev:

Objavite komentar