petek, 29. januar 2016

MLADI KOŠARKAŠI POGUMNO

V sredo so se učenci naše šole pomerili v košarki z vrstniki iz Miklavža. Prijateljsko tekmo je sodil Anže.

 
Čestitke za pogumno igro!

sreda, 27. januar 2016

DRSANJE V PREPOLJAH

Učenci, ki obiskujejo ure ŠZZ, bodo v četrtek odšli na drsanje v Prepolje. Odhod avtobusa iz Starš bo ob 13.uri, povratek okoli 15.ure. Učenci protrebujejo topla oblačila, rokavice (obvezno!), drsalke ali denar za izposojo drsalk.


PRIJATELJSKA TEKMA V KOŠARKI

V sredo, 27.1.2015, se bodo mlajši dečki promerili v prijateljski tekmi v košarki z vrstniki iz Miklavža. Tekma se bo pričela ob 14. uri.


 Vabljeni!

DEČKI OSVOJILI 3.MESTO

V nadaljevanju tekmovanja (22.1.2016) so dečki OŠ Starše osvojili 
3. mesto.


Najprej so se pomerili z učenci OŠ Šentilj in jih premagali z rezultatom 2:1. Sledilo je polfinale - po izvajanju prostih strelov so učenci naše šole morali priznati premoč vrstnikom iz Ruš. V tekmi za 3. mesto so prepričljivo premagali učence OŠ Duplek (3:1).

Čestitamo!



četrtek, 21. januar 2016

NOGOMETAŠI SO SE UVRSTILI NAPREJ

Fantje naše šole so premagali učence OŠ Miklavž z rezultatom 2:1, učence OŠ Fram pa z rezultatom 3:1. Zmagi sta jim prinesli uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja, ki bo jutri. Čestitamo!

Ekipa OŠ Starše

NOGOMET - STAREJŠI DEČKI

V četrtek, 21.1.2016, bodo pričeli s prvimi tekmami v malem nogometu starejši dečki. V dvorani Lent se bodo pomerili z vrstniki iz Miklavža ter Frama. Držimo jim pesti!







sobota, 9. januar 2016

BILI SMO NA POHORJU

Petkov popoldan so učenci, ki obiskujejo ure ŠSP-ja, namenili nočnemu pohodu po Pohorju. Z avtobusom so se odpravili proti Arehu v poznih popoldanskih urah. Pohod so pričeli pri Ruški koči, nato pa se podali po zasneženih poteh proti Bellevueu. 

Pred Ruško kočo
Ker se je medtem že znočilo, je bilo doživetje še toliko večje. Seveda brez kepanja in ostalih zimskih radosti ni šlo ... Ko so prispeli do razglednega stolpa, se je nekaj najpogumnejših odločilo, da grejo na vrh. Bili so poplačani s čudovitim razgledom. 

Najpogumnejši na vrhu
 Vsi ostali so bili tega razgleda deležni na Bellevueu, kjer so imeli čas za igro. 

Prečudovit razgled


četrtek, 7. januar 2016

NOČNI POHOD ZA ŠSP

V petek, 8. januarja 2016, bomo v okviru ŠPORTA ZA SPROSTITEV izvedli nočni pohod po Pohorju  (Areh – Mariborska koča).
Avtobus bo odpeljal izpred šole v Staršah ob 16.00, učence iz Prepolj, Trnič, Marjete in Brunšvika  pa bo pobiral na postajah ob 16.05. Prihod na Areh predvidoma ob 17. uri.
V Ruški koči se bomo okrepčali s toplim čajem (hrana iz nahrbtnika), nato pa se bomo napotili  s prižganimi ročnimi svetilkami, baklami, laternami proti razglednemu stolpu in naprej proti Mariborski koči, kjer bomo imeli čas za počitek in igro.
Avtobus nas bo čakal nedaleč vstran od Mariborske koče, nato pa odpeljal nazaj v Starše in razvozil po vaseh (ostalo po dogovoru s šoferjem).  Domov se vrnemo  med 21. in 22. uro.
 
Kaj moraš imeti s seboj?
·         primerno obutev (čevlji čez gleženj)
·         topla oblačila (kapa, rokavice, bunda, topel pulover, ...)
·         dodatne »suhe« majice in rokavice v nahrbtniku
·         smučarske palice
·         hrano iz nahrbtnika
·         ročne svetilke, laterne, bakle...
·         nekaj denarja za čaj
·         vrečko za smeti (smeti odnesemo v dolino!!!)
·         dobro voljo
 

Stroške avtobusa bodo učenci poravnali po redni mesečni položnici.

 PRIJAVNICE  oddajte najkasneje do četrtka!

 

ODBOJKARICE V MIKLAVŽU

V sredo so se učenke OŠ Starše odpravile na prve tekme v Miklavž. Nasprotnice so jim bile izkušene odbojkarice OŠ Hoče, OŠ Miklavž ter učenke iz OŠ Rače. Kljub začetni tremi, so učenke naše šole zbrale dovolj moči, da so se jim pogumno zoperstavile. Prikazale so solidno igro in polne novih izkušenj odšle domov.

Čestitamo učenkam za prikazano igro!