nedelja, 25. november 2012

HALOZE ZA SPROSTITEV SO ZAKON

V soboto, 24.12.2012, so se učenci v okviru športa za sprostitev odpravili v Haloze, natančneje v Podlehnik. kljub zgodnji uri, dobre volje ni manjkalo, za piko na i, pa nam je služilo tudi vreme, saj je izza oblakov pokukalo sonce .... Da so osmošolci vzeli pohod resno, pričajo tudi pohodni čevlji ...

Pohodni čevlji ....

Megleno jutro ob jezeru ....

V osrčju Haloz ....

Le kje je kakšen kmečki turizem ????

Zaslužena malica

Še imaš kakšen sendvič?

Kak daleč še?

Tja gor še moramo prit?

Markacija .... na pravi poti smo!

Počitek ....

Še malo počitka bi imeli .....

In končno .... na vrhu smo!!!!

Čudovit razgled v dolino .....

Zdaj pa samo še do avtobusa ....

petek, 23. november 2012

POHOD PO HALOZAH - ŠSP


 V soboto, 24.11.2012, bomo v okviru ŠPORTA ZA SPROSTITEV izvedli planinski pohod po Halozah.
Odhod avtobusa izpred šole bo ob 7.00, v Starše se bomo vrnili okoli 12.ure (razvoz po vaseh).
 Učenci potrebujejo primerno opremo (pohodni čevlji, vetrovka, nahrbtnik, pohodniške hlače, rokavice, kapo ...), malico iz nahrbtnika in denar za čaj.




četrtek, 22. november 2012

ROKOMETAŠICE IN ROKOMETAŠI OŠ STARŠE V ČETRTFINALU DP!

V četrtek, 22.11.2012, je na OŠ Rada Robiča potekalo področno tekmovanje v rokometu za starejše deklice in dečke. Najprej so na parket stopile deklice  in prikazale odlično igro proti učenkam OŠ  Slave Klavore ter jih premagale 14:2.  S tem so si priigrale mesto v finalu. Nasprotnice v finalu so bile učenke OŠ Rada Robiča, ki so pravtako morale priznati premoč naših učenk, saj je bil končni rezultat 21:2 za učenke naše šole.

Borbeno in srčno igro za OŠ Starše in s tem uvrstitev v četrtfinale DP v rokometu so prikazale naslednje učenke:


Nika Dobnik, Sara Pesek, Urška Kokot, Maruška Žunkovič, Petra Kirbiš, Brina Petek, Sabina Brezner, Zala Sel, Sara Petrovič, Maša Kirbiš, Katarina Rozman in Kaja Petrovič.  (manjka Kaja Trifkovič)

Za osvojeno 1.mesto jim iskreno čestitamo!


Kasneje so pomerili svoje moči še dečki. V prvi tekmi so gladko premagali učence OŠ Rada Robiča. Sledila je tekma za prvo mesto proti OŠ Rače. Z nekoliko slabšo igro v obrambi je bil rezultat prvega polčasa obrnjen v prid nasprotniku. Le zbrana igra v obrambi in napadu v drugem delu, je pripomogla k temu, da se je tekma končala z izenačenim rezultatom 12:12. Sledile so sedemmetrovke. Naši fantje so ob dobrih obrambah Tilna, suvereno zadeli mrežo nasprotnega vratarja in tako postali področni prvaki in se uvrstili v četrtfinale DP v rokometu. Čestitamo!

Zmage so se veselili:


Andraž Zimet, Tadej Kac, Jani Elšnik, Miha Majhenič, Žan Petek, Nejc Bohak, Miha Mesarič, Matic Milec, Alen Dobnik, Tilen Lončarič in Timi Elšnik (manjka Teo Milič).







petek, 16. november 2012

ST.DEKLICE MEDOBČINSKE PRVAKINJE

Tako  kot za fante, je potekalo  medobčinsko tekmovanje v rokometu  tudi za deklice  Limbušu. Zraven naših deklet, so se ga udeležila tudi dekleta OŠ Rače in OŠ Duplek.
V srečanju proti OŠ Rače, so učenke naše šole zmagale z 16:2, proti učenkam OŠ Duplek pa 14:4. Tako so osvojile 1.mesto v tej skupini.

Končni vrstni red:

1.OŠ Starše
2.OŠ Rače
3.OŠ Duplek

OŠ Starše so zastopale: Brina Petek, Katarina Rozman, Kaja Petrovič, Urška Kokot, Sabina Brezner, Sara Pesek, Petra Kirbiš, 
Maruška Žunkovič, Maša Kirbiš, Zala Sel.

Obe ekipi, tako ekipa dečkov, kot deklic, sta se uvrstili na področno tekmovanje, ki bo v četrtek, 22.11.2012, v OŠ Rada Robiča Limbuš.




ST.DEČKI MEDOBČINSKI PRVAKI


 V četrtek je v Limbušu potekalo medobčinsko tekmovanje v rokometu za starejše dečke. Udeležile so se ga 4 ekipe in sicer ekipe OŠ Starše, OŠ Rače, OŠ Duplek in OŠ Kungota.
Naši učenci si igrali prvo tekmo proti učencem OŠ Duplek in jih zanesljivo premagali 16:3. Kot zmagovalci prve tekme, so morali počakati na zmagovalca druge tekme, v kateri sta se pomerili ekipi OŠ Rače in OŠ Kungota. Tudi tam so bili premočni učenci OŠ Rače, ki so tako postali naši nasprotniki v boju za 1. mesto. 

Tudi v finalni tekmi so naši fantje pokazali dobro igro in premagali nasprotnike z 16:10. Tako so postali medobčinski prvaki.

Končni vrstni red:
1. OŠ Starše
2. OŠ Rače
3. OŠ Kungota
4. OŠ Duplek

Za ekipo OŠ Starše so igrali: Timi Elšnik, Matic Milec, Tadej Kac, Alen Dobnik, Miha Mesarič, Žan Petek, Miha Majhenič,  Jani Elšnik, Tilen, Lončarič, Andraž Zimet, Nejc Bohak in Teo Milič.











MLADE ODBOJKARICE

Vsako sredo, med 14.00 in 15.30, mlade odbojkarice OŠ Starše pridno vadijo odbojko pod vodstvom učitelja Boštjana Glodeža  (OK Formis). To sredo jim je trener razdelil še enotne majice kluba in tako je nastala prva skupinska fotografija.

Deklice so se naučile že kar nekaj odbojkarskih elementov in kaj kmalu bodo odigrale svojo prvo tekmo. Punce, kar pridno vadite!

Skupinska fotografija:


Povezava do klubske spletne strani: http://www.okformis.si/

V koliko bi se katera deklica želela priključiti, naj pride v sredo (14.00-15.30)  v telovadnico OŠ Starše ali pokliče Boštjana Glodeža na tel.: 031 681 299