torek, 31. januar 2012

NOČNI POHOD PO POHORJU




V petek, 3. februarja 2012,  pripravljamo v sodelovanju s PD Fram nočni izlet po Pohorju. Avtobus bo odpeljal izpred šole v Staršah ob 1615, učence iz Prepolj, Trnič, Marjete in Brunšvika  pa bo pobiral na postajah ob 1630. Prihod na Areh predvidoma ob 1730 uri.
V Ruški koči se bomo okrepčali s toplim čajem (hrana iz nahrbtnika), nato pa se bomo napotili  s prižganimi ročnimi svetilkami, baklami, laternami proti Mariborski koči. Med potjo bomo uživali v pogledu na Maribor.
Avtobus nas bo čakal nedaleč vstran od Mariborske koče, nato pa odpeljal nazaj v Starše in razvozil po vaseh (ostalo po dogovoru s šoferjem).  Domov se vrnemo predvidoma med 2300  in 2400.

Kaj moraš imeti zraven?

·      primerno obutev (čevlji čez gleženj),
·      topla oblačila (kapa, rokavice, vetrovka, topel pulover ...),
·      dodatne »suhe« majice in rokavice v nahrbtniku,
·      smučarske palice,
·      hrano iz nahrbtnika,
·      ročne svetilke, laterne, bakle...
·      nekaj denarja za čaj,
·      vrečko za smeti (smeti odnesemo v dolino!!!)
·   dobro voljo


Stroške avtobusa bodo učenci poravnali po redni mesečni položnici (cca 5 eur na osebo).

PRIJAVNICE  oddajte najkasneje do četrtka, 2.2.2012, učiteljici Tatjani ali Carmen. 

Pohitite, število mest na avtobusu je omejeno!!!!





FINALE SMUČANJA

Finale veleslaloma za učence OŠ bo v sredo, 1.2.2012 ob 11. uri na Cojzerici. Cena smučarske karte je 10,50 EUR. Dvig štartnih številk bo med 9.30 in 10. uro pri blagajni pred hotelom Areh.

V finale so se uvrstili: Bor Kolmanič, Mitja Gerečnik in Bor Meglič.


Čestitamo in držimo pesti za naše mlade smučarje!

ponedeljek, 30. januar 2012

TRIJE V FINALU!

Današnje ponedeljkovo jutro na Pohorju si bomo vsi udeleženi zapomnili po rekordno nizkih temperaturah. Termometer je pokazal -11 C. Ampak jutro je bilo sončno  in obetal se je prečudovit smučarski dan ... Prava smučarska pravljica ...


Kmalu so se zbrali vsi prijavljeni učenci naše šole in njihovi starši, si pripeli smučarske karte in se spustili po zasneženih smučiščih. Ob 11.30 so dobili še štartne številke in tekma se je pričela .... 








Našo šolo so zastopali: Bor Kolmanič, Kaja Plazar, Roko Ljubec, Anže Žunec, Mitja Gerečnik, Meglič Bor, Kaja Trifkovič, Nika Dovečar, Anja, Lukan, Rebeka Zel, Nejc Jarc in Teo Trifkovič. Za njih so pesti držali njihovi očetje, mame in dedki .... Hvala vam, da ste jih pripeljali in vzpodbujali.

Prav vsi učenci so prikazali srčno vožnjo med vratci, žal pa je uvrstitev v finale uspela le trem, ostali so jo zgrešili za las .... V finale so se tako uvrstili:

Bor Meglič s 3. mestom,
Bor Kolmanič s 4.mestom in 
Mitja Gerečnik s  5. mestom.

Vsem skupaj iskrene čestitke!







petek, 27. januar 2012

OBVESTILO SMUČANJE



V ponedeljek , 30. januarja 2012, bo na Areškem Pohorju (Cojzerica) potekalo prvenstvo osnovnih šol Maribora in okolice v alpskem smučanju (veleslalom) in deskanju na snegu. Pričetek tekmovanja je ob 12. uri.
Učenci, ki se bodo tekmovanja udeležili, naj nanj pridejo prosim v spremstvu staršev. Zbor učencev bo med 9. in 10. uro pred hotelom Areh, kjer bodo dobili smučarske karte. Do tekmovanja bodo tako lahko učenci prosto smučali v spremstvu svojih staršev.
S seboj prinesejo potrebno smučarsko opremo (smučarski čevlji, smuči, palice, čelada, smučarska očala, v primeru sonca lahko tudi sončna očala) in so oblečeni v primerna smučarska oblačila (smučarske hlače in jakna oz. smučarski kombinezon, smučarske rokavice, kapa). Uporaba smučarske čelade je obvezna za vse učence!
Tekmovanje v veleslalomu bo trajalo od 12. ure do cca 14.30 ure. Starše prosim, da se med seboj dogovorite glede prevoza otrok domov.
Smučarske karte bodo učenci dobili na dan tekmovanja (cena karte za otroka je 10,50 €). S seboj naj imajo tudi nekaj denarja za malico in topel čaj.

Vsi tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost! Organizator in izvajalec ne odgovarjata za opremo nastopajočih.


Učiteljica športne vzgoje: Carmen Onišak

NOGOMETAŠICE SOLIDNE V VOLIČINI

V četrtek so se učenke naše šole udeležile tekmovanja v malem nogometu, ki je potekalo v Voličini. Prikazale so solidno igro, žal pa so morale priznati premoč učenkam OŠ Lenart in OŠ Voličina, ki so se uvrstile na področno prvenstvo.



Naše učenke so tako zasedle tretje mesto in dobile pokal in  kolajne.

Čestitamo!

sreda, 25. januar 2012

PRVENSTVO OŠ V ALPSKEM SMUČANJU

Tekmovanje bo v ponedeljek, 30.1.2012, na Arehu (Cojzerica) in sicer s štartom ob 12.uri. Cena smučarske karte je 10,50 EUR.
Zainteresirani za tekmovanje naj se prijavijo učiteljici Carmen najkasneje do petka, 27.1.2012. Kasnejše prijave niso možne! Otroke na Areh pripeljete starši (možnost nakupa cenejše smučarske karte za celodnevno smuko). Obvezna je uporaba smučarske čelade.

Smučarski pozdrav!

NOGOMET DEKLICE

V četrtek bo potekalo v Voličini tekmovanje v malem nogometu za starejše deklice. Sodelovale bodo ekipe OŠ Satrše, OŠ Lenart, OŠ Voličina in OŠ Ruše.

Našo šolo bodo zastopale naslednje deklice:
Rebeka Zel, Tamara Kirbiš, Rebeka Vindiš, Tatajana Žuran, Janja Marčič, Gabrijela Gselman, Nataša Mendaš, katja Veselko, Nastja Demirovič in Kaja Petrovič.

Želimo jim veliko uspeha!

torek, 17. januar 2012

OBVESTILO ŠZZ IN ŠSP

V ponedeljek, 23. 1.2012 in torek, 24.1.2012, bomo imeli ŠPORT ZA SPROSTITEV  (ponedeljek, 13.55 – 14.40) in ŠPORT ZA ZDRAVJE (torek, 13.55 – 15.30) po urniku!!!



S seboj  prinesite športno opremo za telovadnico ter primerna oblačila za tek na smučeh!





KOŠARKARSKA POSLASTICA V STARŠAH

V ponedeljek se je v športni dorani Starše odvijala prava košarkarska poslastica. Svoje moči so med seboj pomerili starejši in mlajši učenci OŠ Starše in OŠ Miklavž. Ker je šlo za športno druženje, rezultat ni bil pomemben. Pomembno je bilo le, da mladi košarkaši v igri uživajo in da dajo vse od sebe. In tudi so....


Novi rod mladih obetavnih košarkašev v Staršah

Mlade košarkaše je na tribuni spodbujalo kar veliko navijačev, tekme sta sodila Vlado in Rok, za zapisnikarsko mizo pa so pridno beležile rezultate učenke 9.a - Ajda, Nataša, Gabrijela in Janja. Hvala vam.

petek, 13. januar 2012

DRSANJE JE ZA NAMI


 




Še bomo ponovili!!!


sreda, 11. januar 2012

KOŠARKARSKE TEKME V STARŠAH

V ponedeljek, 16. januarja 2012, bodo potekale v športni dvorani OŠ Starše košarkarske tekme med učenci OŠ Starše in OŠ Miklavž.


Svoje moči bodo merili mlajši  in starejši dečki. Tekmovanje se bo pričelo ob 15.30 in zaključilo ob 17.00.

Vabljeni!

DRSANJE - ŠPORT ZA SPROSTITEV




V četrtek, 12. januarja 2012, bomo izvedli v okviru ŠPORTA ZA SPROSTITEV drsanje v Mariboru. Ob 17.20 se dobimo pred Ledno dvorano Maribor. Drsali bomo od 17.30 do 19.00. Starše prosimo, da pridejo po otroka ob 19. uri. Učenci potrebujejo za drsanje primerna oblačila (obvezno bunda, kapa in rokavice). 

Cena drsanja je 2 EUR, cena izposoje drsalk 2 EUR.

Imetniki kartice Otroška športna zima Maribora lahko uveljavijo dodatni popust.

Učitelja športne vzgoje
Živan Klajderic in Carmen Onišak