sreda, 21. december 2011

torek, 20. december 2011

Finale medobčinskega tekmovanja v odbojki



V torek, 13.decembra, smo se odbojkarji udeležili finala medobčinskega tekmovanja, kjer smo se pomerili proti OŠ Fram in OŠ Rače. Najprej smo v napeti igri z OŠ Fram izgubili. Kasneje smo se pomerili z OŠ Rače in zmagali v dveh setih. Okrog šestnajste ure smo se vračali lačni in utrujeni, vendar srečni z bronasto medaljo okrog vratu.



Domen

ponedeljek, 19. december 2011

IZLET PO OBČINI STARŠE

V soboto smo se skupaj s planinci PD Fram odpravili na potep po občini Starše ... Pa poglejte ...


sreda, 7. december 2011

TUDI DEKLETA V ČETRTFINALU!

Danes, 7.12. 2011, je potekalo področno tekmovanje v rokometu. Pomerile so se ekipe OŠ Race,OŠ Starse in OS Rada Robiča Limbuš. Manjkala je ekipa OŠ Janka Padežnika, ki pa se žal turnirja ni udeležila.
Prva tekma je potekala med OŠ Starše in OŠ Limbus. Rezultat je bil 16:8 za OŠ Starše.


Naslednja je odločala o prvem mestu med OŠ Rače in OŠ Starše. Kljub dobri borbi in veliki želji, so na žalost zmagale Rače, ki so zmagale z rezultatom 18:12.


Končni vrstni red je:
1. OŠ Rače,
2. OŠ Starše,
3. OŠ Rada Robiča Limbuš.

Čestitam vsem igralkam ter vso srečo na četrtfinalu.
                  
Mojca G.

četrtek, 1. december 2011

ODBOJKARJI DRUGI

V torek, 29.11. 2011 je v OŠ Starse potekalo obmariborsko tekmovanje osnovnih sol v odbojki. Tekmovale so 3 ekipe, OS Hoce, OS Sladki vrh in seveda domaca ekipa OS Starse. Prvo tekmo je igrala domaca ekipa proti OS Hoce, ki so zelo mocni nasprotniki. Ekipa OS Starse se zarado tega ni predala temvec je imela zato se vecjo motivacijo da jih premagajo. Vendar jim danes to na zalost ni uspelo, tako se je tekma koncala 0:2. Naslednjo tekmo je igrala OS Sladki vrh ter OS Hoce. Tukaj je ekipa Hoc se enkrat pokazala zelo lepo igro, kot tudi Sladki vrh, ki jih je v drugem setu ze vodil. Zadnja tekma je bila med domaco ekipo in OS Sladki vrh, kjer so nasi pokazali mocno voljo, zeljo in profesionalnost in so tako tudi preprecljivo zmagali.
Do njihove zmage so jih spremljali navijaci, ki jih je bilo zelo dosti ter Jaka Mesaric in Mohorko Miha, ki sta igrala na harmoniko.

Koncni vrstni red; 1. Mesto OS Hoce, 2. Mesto OS Starse, 3. Mesto OS Sladki vrh

Cestitke igralcem in vso sreco v nadaljevanju tekmovanja!

Mojca G.

FANTJE V ČETRTFINALU DP V ROKOMETU

V sredo,  30.11.2011 se je na osnovni šoli v Limbušu odvijalo področno tekmoavanje v rokometu za starejše dečke. Na tem tekmovanju so sodelovale štiri ekipe.
OŠ Starše se je na tekmo, ki je odločala kdo gre na državno prvenstvo ali ne, odpravila z nekoliko spremenjeno taktiko. Proti OŠ Janka Padežnika se je odrezala odlično in si pridobila mesto v četrtfinalu državnega prvenstva. Zmagala je z 10:8.

Drugo mesto, ki je vodilo v  četrtfinale, si je priigrala OŠ Tabor 1. V tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi osnovne šole Rače in Janka Padežnika. Prepričljivo so magali učenci iz Rač.
V finalu sta se pomerili ekipi OŠ Starše in OŠ Tabor 1. Z nič kaj prepričlivo igro v obrambi, so si učenci OŠ Starše nakopali prevelik zaostanek že v uvodnih minutah. Proti koncu tekme so vzpostavili tempo igre in na koncu izgubili z 18:13.

 Tako so učenci OŠ Starše dosegli odlično drugo mesto in se uvrstili v četrtfinale rokometnega prvenstva.

Matic Milec

ROKOMETAŠI SO SE UVRSTILI NA PODROČNO

V četrtek, 17.11.2011, se je na osnovni šoli v Limbušu odvijalo rokometno tekmovanje za starejše dečke. Tekmovanja se je udeležila tudi naša šola in je dosegla zasluženo 2. mesto ki je vodilo na nadaljnje tekmovanje v okviru osnovnih šol – področno tekmovanje. Vse se je odvijalo v zgodnjih popoldanskih urah.
Prva tekma je bila odigrana med OŠ Starše in OŠ Duplek. To tekmo je suvereno dobila OŠ Starše z 13:8, ki so jo zastopali Timi Elšnik, Nejc Bohak, David Kavaš, Timotej Kacjan, Tadej Kac, Matic Milec, Tomaž Sedminek, Žan Petek, Miha Mesarič, Alen Dobnik, Niko Selinšek in Tilen Lončarič.
Druga tekma se je odvila med OŠ Starše in OŠ Rače. To tekmo so pa slabi obrambi Starških rokometašev dobili igralci OŠ Rače z izidom 21:16. Tako je potem OŠ iz Rač premagala OŠ Dupleka in tako so bili rokometaši iz Rač zmagovalci tekmovanja, sledili so jim igralci OŠ Starše in zadnje mesto, edino mesto ki ni vodilo na področno tekmovanje, je dobil OŠ Duplek.

Matic Milec 8.b